این خبری بود که کارشناس بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت، مهندس علی گورانی به آن اشاره کرده و افزود: کشور ما بهدلیل قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی، تشعشعات نور خورشید بسیار بالایی دارد و بیشتر افراد دچار عارضههای پوستی میشوند.
وی تصریح کرد: زنان باردار برای بیرون رفتن در هوای آفتابی حتما از محافظتکنندهها مثل کلاه و کرمهای ضدآفتاب معتبر استفاده کنند.
وی البته به خطر پرتوهای موجود در مراکز درمانی برای زنان باردار هم اشاره کرده و گفت: مادران اگر وارد این مراکز شدند تا آنجا که امکان دارد از اتاقهای اشعه x فاصله داشته باشند.
این خبر اما در حالی اعلام میشود که به عقیده متخصصان، قرارگیری زنان باردار در هوای آلوده نیز منجر به تابش اشعه خطرناک خورشید میشود که این میتواند در جنین منجر به ناهنجاریهای مادرزادی شود.
دکتر ناهید خداکرمی، دبیر انجمن مامایی در این باره به همشهری میگوید: خطرات پرتوهای مختلف چه اشعه خورشید یا پرتوهای رادیولوژی و سونوگرافی میتواند منجر به ناهنجاریها و حتی نقص عضو جنینی شود. حتی امواج صوتی که از طریق دستگاههای سونوگرافی بهخصوص سونوگرافیهای سهبعدی و چهاربعدی به جنین میرسد هم همین آسیبها را بهدنبال دارد. برای همین است که ما همیشه تأکید میکنیم سونوگرافیهای سهبعدی و چهاربعدی بیش از 3بار خطرات زیادی را برای جنین به همراه دارد.
به گفته دبیر انجمن مامایی انجام این آزمایشها اصلا ضرورتی ندارد مگر اینکه برای تشخیصهای جنینی یکی یا 2بار به کار رود، آن هم در اواخر سه ماهه اول بارداری.
دکتر خداکرمی در ادامه میافزاید: در هوای آلوده هم به این خاطر که تشعشعات خورشید از لایههای آلوده در هوا عبور میکند و تبدیل به اشعه مضر میشود باز هم میتواند جنین را در معرض آسیب قرار دهد بهطوری که میزان Co و سرب موجود در هوا هم منجر به ناهنجاریهای قلبی، شکاف کام، شکاف لب و اختلالات مادرزادی دیگر خواهد شد. برای همین توصیه ما به مادران باردار این است که در هوای آلوده در معرض نور خورشید و هوای آزاد قرار نگیرند.